Speeltoestellen NEN-EN 1176 / 1177

Speeltoestellen NEN-EN 1176 / 1177

Speeltoestellen  NEN-EN 1176 / 1177

Om de veiligheid van speeltoestellen of speeltuinen te garanderen, is een inspectie of keuring van speeltoestellen volgens de NEN-EN 1176 / 1177 van groot belang. VDB voert deze keuring graag voor u uit. Zo weet u zeker dat uw speelgelegenheid aan alle regels voldoet en dat u er alles aan gedaan heeft om ongelukken tijdens het spelen te voorkomen.

Hoe ziet een NEN-EN 1176 / 1177 keuring eruit?

Bij een NEN-EN 1176 / 1177 keuring komt heel wat kijken. Per speeltoestel zijn er verschillende eisen opgesteld waar deze aan moeten voldoen om veilig te kunnen spelen. Hierbij wordt onder meer gelet op beklemmingsgevaar: kinderen moeten niet met bijvoorbeeld handen of voeten klem kunnen komen te zitten in een speeltoestel. Ook valbescherming, bijvoorbeeld door zachte tegels onder schommels en glijbanen, is een veelvoorkomend onderwerp.

Speeltoestellen laten keuren door VDB

VDB neemt het gehele inspectietraject van speeltoestellen voor u uit handen. Als onafhankelijke experts in keuringen, gevestigd in Friesland, weten we precies waar de verschillende speeltoestellen aan moeten voldoen. Wij werken aan de hand van een inspectieplan, waarmee we al deze punten nalopen. Voor de administratie en registratie van keuringen werken we met Centix. Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreide rapportage inclusief veel foto’s en – bij een goed resultaat – het certificaat.

Wilt u meer weten over de keuring van speeltoestellen volgens de NEN-EN 1176 / 1177? Neem contact met ons op.

Of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Hebt u iets wat geïnspecteerd of gekeurd moet worden?

Wij staan voor u klaar!

Contact opnemen