Palletstelling

Palletstelling

Palletstelling

Maakt u binnen uw bedrijf gebruik van intern transportmateriaal en beschikt u over palletstellingen? Dan moeten niet alleen uw transportmiddelen, maar ook deze stellingen gekeurd worden. Zo weet u zeker dat uw werkomgeving veilig is, ook wanneer er bijvoorbeeld per ongeluk een heftruck tegen een stelling aanrijdt. VDB is een specialist in keuringen gevestigd in Friesland. Graag nemen wij u alle zorg op dit gebied uit handen.

Normen keuring palletstellingen

Wij keuren palletstellingen volgens de volgende normen:

NEN-EN 15620: Stalen opslagsystemen – Verstelbare palletstellingen – Toleranties, vervormingen en vrije ruimten.
Deze norm geeft aan met welke afwijkingen de ontwerper rekening moet houden bij het ontwerpen van palletstellingen. Deze afwijkingen kunnen grote invloed hebben op de gebruikseigenschappen. Als bijvoorbeeld de vloer niet vlak is, kan de stelling scheef staan.

NEN-EN 15629: Stalen opslagsystemen – Specificaties van opslagapparatuur
Deze norm geeft aan welke gegevens de gebruiker aan de ontwerper moet verstrekken om tot een goed en veilig ontwerp te komen.

NEN-EN 15635: Stalen opslagsystemen – Gebruik en onderhoud van opslagapparatuur
Deze norm geeft aanwijzingen voor het gebruik, met als doel risico’s te minimaliseren. De norm behandelt ook het installeren en inspecteren van opslagsystemen.

Palletstellingen laten keuren door VDB

VDB voert de keuring van uw palletstellingen graag voor u uit. Eventueel kunnen we deze combineren met andere keuringen, zoals die van middelen voor intern transport. Als onafhankelijk inspecteur werken wij voor de administratie en registratie van keuringen met Centix. We keuren volgens een inspectieplan. Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreide rapportage en – bij een goed resultaat – een certificaat

Wilt u meer weten over de keuring van palletstellingen? Neem contact met ons op.

Hebt u iets wat geïnspecteerd of gekeurd moet worden?

Wij staan voor u klaar!

Contact opnemen