Over ons

Eén afspraak, één aanspreekpunt en alles in één keer gekeurd en gecertificeerd. Als het om keuringen gaat neemt VDB Keuring jou alle zorg uit handen. Aan het roer van het familiebedrijf uit Friesland staan een vader en zoon: Leo en Dennis van der Bij. Samen met moeder Wietske, die verantwoordelijk is voor de administratie, voeren zij elk jaar vele honderden keuringen uit, zoals NEN 1010 en NEN 3140 keuringen, keuringen van vaste installaties en keuringen van zonnepanelen.

Alles in één keer gekeurd
Leo van der Bij startte in 1999 met het uitvoeren van de wettelijke verplichte veiligheidskeuringen voor klimmaterialen. Op verzoek van klanten ging hij steeds meer middelen keuren. Toen Dennis in 2018 vennoot werd, werd het aanbod nog breder. Met zijn achtergrond als servicetechnicus civiele techniek richt VDB zich inmiddels ook op de keuring van complexe elektrotechnische installaties. VDB is uitgegroeid tot een onafhankelijk specialist die bedrijven compleet kan ontzorgen op het gebied van keuringen.

Wat levert het u op?

  • U hoeft maar één afspraak te maken voor al uw keuringen
  • De lijnen zijn kort en u heeft maar één aanspreekpunt 
  • Alles wordt in één keer gekeurd en gecertificeerd
  • U bespaart tijd, geld en productieve dagen
  • Geen verschillende inspecteurs over de vloer
  • U hoeft zelf niet te investeren in testapparatuur, keurings- en instructiestickers, verzekeringen en de opleiding van medewerkers
  • Een onafhankelijke en objectieve keuring
  • En natuurlijk: veilige machines en gereedschappen waar u op kunt bouwen

Werkwijze VDB
Met haar unieke aanpak bouwde VDB Keuring een vaste klantenkring op van bedrijven in de industrie, bouw, schilders- en installatiebranche, maar ook woningbouwverenigingen, gemeenten en brandweerkorpsen. Als onafhankelijk inspecteur werken wij voor de administratie en registratie van keuringen met Centix. We inspecteren met een inspectieplan. Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreide rapportage en – bij een goed resultaat – het certificaat. Dit kunt u gebruiken voor RI&E-, Arbo- of VCA- verslaglegging en materieelbeheer. VDB Keuring houdt ook bij wanneer er weer een nieuwe inspectie nodig is.

Bekijk onze diensten.