SCOPE 8 inspectie

SCOPE 8 inspectie

SCOPE 8 inspectie

De Scope 8 inspectie is een methode om de arbeidsveiligheid van vaste elektrische installaties te beoordelen. Zo kunnen deze installaties veilig gebruikt worden. U beschermt met behulp van deze keuring uw medewerkers, voorkomt bedrijfsongevallen en voldoet aan de Arbowet. Als werkgever bent u namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van elektrotechnische installaties en arbeidsmiddelen (artikel 3 van de Arbeidsomstandighedenwet). De Scope 8 inspectie draagt hieraan bij en maakt dat u geen zorgen heeft wanneer mensen met uw elektrische installaties werken.

Scope 8 keuring via VDB

Bij VDB, gevestigd in Friesland, zijn we gespecialiseerd in keuringen van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen. We voeren de Scope 8 keuring dan ook graag voor u uit. De Scope 8 inspectie is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140. Tijdens de inspectie controleren we aan de hand van een inspectieplan punt voor punt de veiligheid van een bestaande installatie en leggen we deze vast. Ook controleren we het veilig gebruik van deze installatie en kijken we hoe letsel bij gebruikers preventief voorkomen kan worden. Na de keuring ontvangt u een uitgebreide rapportage, een beheersplan en – in geval van een goedgekeurde installatie - het certificaat.

Scope 8 inspectie combineren met Scope 10 of andere keuringen

De Scope 8 inspectie lijkt veel op de Scope 10 inspectie. Het verschil is dat Scope 8 gaat over de arbeidsveiligheid van een installatie en Scope 10 over de brandveiligheid. Het is mogelijk om deze twee keuringen te combineren. Ook kunnen we de keuring indien gewenst combineren met de NEN 62446 keuring voor gelijkspanningsinstallaties voor zonnestroominstallaties.

Wilt u meer weten over de Scope 8 keuring van elektrische gebouwgebonden installaties? Neem contact met ons op.

Of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Hebt u iets wat geïnspecteerd of gekeurd moet worden?

Wij staan voor u klaar!

Contact opnemen