NOODVERLICHTING NEN-EN 1838

Wist u dat noodverlichting jaarlijks geïnspecteerd moet worden volgens de NEN-EN 1838? Noodverlichting is een belangrijke veiligheidsvoorziening in gebouwen, die mensen in staat stelt om snel en veilig een gebouw te verlaten wanneer de reguliere verlichting niet werkt. Bovendien is de verlichting in veel gevallen verplicht. Noodverlichting gaat automatisch aan als de netspanning uitvalt. Maar dan moet deze verlichting natuurlijk wel werken!

Jaarlijkse inspectie noodverlichting
De noodverlichting in uw gebouw moet goed werken. Is dit niet het geval, dan heeft u niets aan de verlichting. Het is daarom belangrijk om deze minimaal één keer per jaar te laten controleren. Met een NEN-EN 1838 inspectie stellen wij vast dat de noodverlichting werkt én controleren we het lichtniveau op de vluchtroutes. De inspectie van noodverplichting wordt verplicht gesteld in het Bouwbesluit, het Arbobesluit, de Bouwverordening en de Arbowet.

NEN-EN 1838 keuring noodverlichting door VDB
VDB is een onafhankelijk inspecteur uit de regio Friesland en kan de NEN-EN 1838 keuring voor u uitvoeren. Tijdens deze visuele keuring controleren we de noodverlichting, maar bijvoorbeeld ook de accu hiervoor, van buiten en van binnen. Wij keuren aan de hand van een inspectieplan, wat we punt voor punt afgaan. Na de keuring ontvangt u een rapportage en het certificaat. Voldoet uw noodverlichting niet aan de eisen of is deze toe aan vervanging? Dan kunnen we dit direct voor u in orde maken. Zo beschikt u meteen weer over veilige en werkende noodverlichting. Een prettig gevoel!

Wilt u meer weten over het keuren van noodverlichting? Neem contact met ons op.