NEN 8025 woning-APK

NEN 8025 woning-APK

NEN 8025 woning-APK

De NEN 8025 woning-APK is een periodieke inspectie van de installatietechniek in bestaande woningen. Hiermee kun je aantonen dat de veiligheid van woningen voldoet aan het minimaal maatschappelijk aanvaardbare veiligheidsniveau. VDB Keuring inspecteert graag uw woning(en) volgens de NEN 8025.

Daarom de NEN 8025 woning-APK

Installaties worden steeds complexer. Ook worden ze regelmatig tussentijds aangepast of niet goed onderhouden. Uit onderzoek en de praktijk blijkt dat een steeds groter deel van de bestaande woningvoorraad in ons land installatietechnische gebreken vertoont. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen en bijvoorbeeld waterschade, brand of koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Met de NEN 8025 woning-APK beperkt u het risico hierop. De NEN 8025 is niet verplicht. Wel kunnen woningverhuurders met het toepassen van deze norm aantonen dat zij aan de wettelijk vastgelegde zorgplicht voor de veiligheid van de huurders voldoen.

Wat houdt de NEN 8025 in?

De NEN 8025 is een korte inspectie waarbij een inspecteur binnen anderhalf uur gas, water, elektrotechniek en ventilatie binnen een woning inspecteert. Net zoals bij een auto-APK is de inspectie puur gericht op de veiligheid en niet op de functionaliteit of bedrijfszekerheid van installaties. De inspectie is hoofdzakelijk visueel. Zo worden de gasleidingen en -aansluitingen, de aangesloten verbrandingstoestellen, de status van de meterkast, de wandcontactdozen en schakelaars, de aardklemmen, de afvoer en riolering en de ventilatiesystemen geïnspecteerd.

Woning-APK door VDB

VDB Keuring is een onafhankelijke en gecertificeerde inspecteur uit Friesland, die in heel Nederland inspecties uitvoert. Graag helpen we u om door middel van de NEN 8025 woning-APK aan te tonen dat de veiligheid van woningen in orde is. Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreide rapportage met eventuele verbeterpunten. Bij een goed resultaat ontvangt u de certificering.

Wilt u meer weten over de NEN 8025 woning-APK of direct een afspraak hiervoor maken? Neem contact met ons op.

Of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Hebt u iets wat geïnspecteerd of gekeurd moet worden?

Wij staan voor u klaar!

Contact opnemen