Keuring handgereedschap NEN 3140

Keuring handgereedschap NEN 3140

Keuring handgereedschap NEN 3140

Handgereedschap keuring volgens de NEN 3140 richtlijnen? Bij VDB bent u hiervoor aan het juiste adres. Als werkgever wilt u uw werknemers een veilige werkomgeving en veilig gereedschap kunnen bieden. VCA-certificering wordt steeds meer de norm. Een van de eisen in de Veiligheids Checklist Aannemers is dat het handgereedschap waar uw werknemers mee werken moet voldoen aan de eisen gesteld in de NEN 3140 norm. Wij voeren deze jaarlijkse inspectie graag voor u uit.

Hoe ziet een NEN 3140 keuring eruit?

Een keuring van uw handgereedschap volgens de norm NEN 3140, bestaat uit een visuele keuring en een aantal tests. Tijdens de visuele controle bekijken we bijvoorbeeld of het gereedschap is voorzien van beschermkappen, of er geen kabels met kabelbreuk zijn en of er geen vingers bij geleidende delen kunnen komen. Hiernaast testen we de weerstand en doorvoering van de kabels om vast te stellen dat uw werknemers hier veilig mee kunnen werken.

Handgereedschap laten keuren door VDB

VDB neemt het gehele traject van de keuring van handgereedschap uit handen. Naast de NEN 3140 keuring kunnen we uw gereedschap ook registreren en graveren in onze werkplaats, die we speciaal voor dit doeleinde inrichtten. Ook voor onderhoud en reparaties kunt u bij ons terecht. Als onafhankelijk inspecteur werken wij voor de administratie en registratie van keuringen met Centix. We keuren volgens een inspectieplan. Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreide rapportage en – bij een goed resultaat – het certificaat. VDB is gevestigd in Friesland, maar werkzaam in heel Nederland.

Wilt u meer weten over de keuring van handgereedschap volgens de NEN 3140 norm? Neem contact met ons op.

Of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Hebt u iets wat geïnspecteerd of gekeurd moet worden?

Wij staan voor u klaar!

Contact opnemen