BRANDSLANGHASPEL NEN EN 671-3

Wanneer uw bedrijf over een brandslanghaspel beschikt, moet u deze elk jaar laten keuren volgens de NEN EN 671-3. Dit is niet alleen een wettelijke verplichting, maar zorgt er ook voor dat u zeker weet dat uw brandslanghaspel werkt en van goede kwaliteit blijft. VDB inspecteert graag al uw blusmiddelen voor u.

Verplicht onderhoud brandslanghaspel volgens NEN EN 671-3
Het jaarlijks op de juiste manier onderhouden van blusmiddelen is niet vrijblijvend. De Arbowet en de Wet Milieubeheer stellen dat brandslanghaspels moeten voldoen aan de richtlijnen uit de norm NEN EN 671-3. Ook verzekeringsmaatschappijen en overheidsdiensten eisen jaarlijks onderhoud van brandslanghaspels volgens deze norm. Wanneer u niet voldoet aan deze norm kan dit niet alleen leiden tot onveilige situaties, maar ook tot hoge boetes of zelfs de sluiting van uw bedrijf.

Keuring brandslanghaspel: hoe gaat dat?
Tijdens de keuring van brandslanghaspels controleren wij deze op veel verschillende punten. Een aantal voorbeelden:
  • Is de brandhaspel gemonteerd op een vaste plaats?
  • Is de brandhaspel toegankelijk aan de voorzijde?
  • Heeft de brandhaspel geen beschadigingen, deuken en roestvorming?
  • Is de druk in de slang goed?
  • Zijn er geen lekkages in de slang en spuitmond?

Keuring brandslanghaspel door VDB
VDB neemt het onderhoud en de inspectie van uw brandslanghaspels volgens de NEN EN 671-3 graag voor haar rekening. Als onafhankelijk inspecteur uit Friesland keuren we aan de hand van een inspectieplan, wat we punt voor punt nalopen. Na de keuring ontvangt u een rapportage en het certificaat. Voldoet uw brandslanghaspel niet aan de eisen of moet deze vervangen worden? Dan kunnen we dit direct voor u regelen. Uw situatie is daarmee meteen weer veilig.

Wilt u meer weten over de keuring van brandslanghaspels volgens de NEN EN 671-3? Neem contact met ons op