Noodverlichting vervangen op RWZI

Noodverlichting vervangen op RWZI

Noodverlichting vervangen op RWZI
Vandaag zijn we weer bezig op een RWZI  (riool waterzuiverings installatie) om hier de noodverlichting van 8 W TL naar het nieuwe frisse LED verlichting te vervangen en de pictogrammen weer aan de NEN 6088 te laten voldoen. Hierbij komen wij met een paar verschillende speciale normen in aanraking. Bij ons bedrijf staat veiligheid voorop en daarom werken wij met het lock-out tagout procedere. Weet u niet wat dat is?
Kijk dat dit Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=PKahjg3naxs  

Op deze zuivering maken ze gebruik van de afvalstoffen om daar weer energie van te produceren. Door dat in deze ruimtes explosie gevoelige gassen kunnen hangen moeten hier explosief veilige noodverlichting komen te hangen(zone 1, 21 of zone 2, 22).
Ook hebben wij in de kruipruimtes noodverlichting geïnstalleerd om dat hier afsluiters zitten die ook zonder stroom bedient moeten kunnen worden. Als wij in kruipruimtes gaan werken hebben wij een gasdetector meter bij ons en werken wij met gereedschap van 50 Volt wisselspanning of 120 Volt gelijkspanning met behulp van een scheidingstrafo.

In het kantoor hebben we gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de nood verlichting in de systeemplafon weg te werken. Dit doen wij met behulp van onze Universele inbouw renovatie set die op elke oude noodverlichtingsunit gat in het systeem plafon past.

Bij dit project hebben we meer dan 40+ noodverlichting units vervangen en de oude afgevoerd.

Bij oplevering keuren wij de noodverlichting en brengen hier keuringsstickers aan en leveren hier digitaal de certificaten in een PDF gestand.